Πάρτι καρναβαλιστών στην Ξάνθη: «Η Θράκη θα έχει πρόβλημα σε 10 - 15 μέρες»

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού ο Θ. Βασιλακόπουλος

Στο βίντεο όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για τον συνωστισμό στην Ξάνθη- εξωτερική φωτογραφία από xanthinea

Το παρατεταμένο lockdown συνεχίζεται, τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε τετραψήφιους αριθμούς, όμως στην Ξάνθη πολλοί καρναβαλιστές συνωστίστηκαν χθες σε κεντρική πλατεία, θέλοντας να το διασκεδάσουν παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Ξάνθη: «Βούλιαξε» με καρναβαλιστές η κεντρική πλατεία παρά το lockdown

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, χαρακτήρισε τις εικόνες στην Ξάνθη «υγειονομική βόμβα», σημειώνοντας πως ήταν ο ένας πάνω στον άλλον και πολλοί αυτοί που δε θα φορούσαν μάσκα. 

Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα αρχίσει μέσα σε 10 - 15 μέρες να έχει 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το lockdown έχει πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα απ’ ότι θα θέλαμε. «Ο κόσμος δεν το εφαρμόζει τόσο πολύ. Υπάρχει κόπωση, αμφισβήτηση. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις». 

«Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις σε εξωτερικούς χώρους για να μη συγκεντρώνονται οι πολίτες στις πλατείες»

Ακόμη, τόνισε ότι η εικόνα είναι τραγική στην Αθήνα και ότι το σύστημα είναι πέρα από τα όρια του.  Ο ίδιος πρότεινε την επόμενη βδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός.

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν λιανεμπόριο, εστίαση και μετακινήσεις

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει, θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία» πρόσθεσε ο καθηγητής. 

Ανέφερε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεια, οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον, από τις ανταλλαγές των επισκέψεων.

«Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top