Νέα Σμύρνη: Αρνείται τα πάντα ο «Ινδιάνος» - Τι είπε στην ανακρίτρια

Τι ανέφερε για την κατάθεση του κουνιάδου του

Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ο «Ινδιάνος». Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 13/3.

Αρνείται κάθε εμπλοκή με τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη και τις κατηγορίες για τον τραυματισμό του αστυνομικού ο συλληφθείς γνωστός ως «Ινδιάνος».

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο «Ινδιάνος» κι ακόμη 9 άτομα

Ο 30χρονος απολογείται ενώπιον της 13ης ανακρίτριας με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας». Σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την «καταφανώς ψευδή» κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος κατά τον κατηγορούμενο «είναι ψυχικά ασταθής».

«Η εμπλοκή μου στο επίδικο συμβάν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την καταφανώς ψευδή κατάθεση του εν διαστάσει και ψυχικά ασταθούς συζύγου της αδερφής μου, ο οποίος κατηγορεί εμένα και την οικογένεια μου για το γεγονός πως η αδερφή μου και τα ανίψια μου δε θέλουν να έχουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί του»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν εκεί», λέει ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Επίσης, φέρεται να επεσήμανε ότι την τελευταία φορά που τον συνάντησε, την Τσικνοπέμπτη, άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί: «Στις 04/03/2021, ότε και ήρθε απρόσκλητος στην οικία μας για να προκαλέσει προβλήματα για ακόμη μια φορά, τον απομάκρυνα από το σπίτι και λίγο πριν φύγει, εκτός των άλλων ύβρεων, μου είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «...Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα...» «...Θα σε φτιάξω....».

Παράλληλα ο κατηγορούμενος προσκόμισε έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια, από τις οποίες προκύπτει ότι την επίμαχη μέρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης που προσκομίζει στην δικαστική λειτουργό.

Νέα Σμύρνη: Πώς συνελήφθη ο «Ινδιάνος» που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Μάλιστα, φέρεται να αποβιβάστηκε από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, κάτι που επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία του αλλά και ο οδηγός του οχήματος.

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» για τον τραυματισμό του αστυνομικού

επεισόδια Νέα Σμύρνη

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Eurokinissi

 

Νέα Σμύρνη: Τι ισχυρίστηκε ο «Ινδιάνος» στην απολογία του

Ο 30χρονος κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε στην απολογία του:

«Περί τις 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα»

Σημείωσε, μάλιστα, ότι στις 19:40 αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του.

Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Eurokinissi

Νέα Σμύρνη: Τι κατέθεσε ο κουνιάδος του κατηγορούμενου

Νωρίτερα, στην 13η Ανακρίτρια κατέθεσε ο μάρτυρας και συγγενικό πρόσωπο του 30χρονου, ο οποίος φέρεται να είπε: «Είδα τον κουνιάδο μου να τρέχει στο μπούγιο, αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό».

Νέα Σμύρνη: «Τον είδα να τρέχει στο μπούγιο αλλά όχι να χτυπά αστυνομικό»

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στην δεύτερη κατάθεσή του: «Του είπα 'μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς και μου απαντάει γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους; και εγώ του απάντησα 'ναι' και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει 'έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια' και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας συνολικά έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση εναντίον τού αστυνομικού.

Αύριο, Κυριακή, αναμένεται να απολογηθεί και ο τέταρτος φερόμενος ως δράστης στο ίδιο περιστατικό κατά του 27χρονου ένστολου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top