Νέα Σμύρνη: «Τον είδα να τρέχει στο μπούγιο αλλά όχι να χτυπά αστυνομικό»

Δεύτερη κατάθεση έδωσε ο μάρτυρας και συγγενής του 30χρονου «Ινδιάνου»

Οι πληροφορίες για τη μεταγωγή των συλληφθέντων στην ανακρίτρια και την κατάθεση του μάρτυρα, όπως τις μετέδωσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε το πρωί ο 30χρονος «Ινδιάνος», όπου και απολογείται, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του 27χρονου αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη εκείνη τη μέρα. Μαζί του απολογούνται στον ανακριτή ακόμη εννέα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια. Ο «Ινδιάνος» κατηγορείται ότι είναι ο σπρίντερ που έτρεξε κι έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του, ο οποίος μετά δέχτηκε ανελεή επίθεση από πλήθος. 

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο «Ινδιάνος» κι ακόμη 9 άτομα

Στο μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση έδωσε o βασικός μάρτυρας και συγγενής του 30χρονου, ανασκευάζοντας έτσι την αρχική του κατάθεση κατά την προανακριτική διαδικασία. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε είδε τον 30χρονο να τρέχει με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους, αλλά όχι να ρίχνει κάτω τον αστυνομικό.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν εκεί», λέει ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Δεύτερη κατάθεση του μάρτυρα - συγγενικού πρόσωπο του 30χρονου

Η κατάθεση ενός μάρτυρα- συγγενικού προσώπου του 30χρονου Ελληνο-ιρακινού φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψή του. Κληθείς να δώσει δεύτερη κατάθεση στην 13η Τακτική Ανακρίτρια, ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «Είδα τον κουνιάδο μου να τρέχει στο μπούγιο αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό».

Νέα Σμύρνη: Πώς συνελήφθη ο «Ινδιάνος» που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Το συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου εξετάστηκε για όσα ισχυρίζεται σε βάρος του 30χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε πως την ημέρα της διαδήλωσης στη Νέα Σμύρνη είδε τον 30χρονο να εφορμά μαζί με άλλους κατά της ομάδας των αστυνομικών, ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ήταν ο κουνιάδος του εκείνος που έριξε τον 27χρονο ένστολο από την μηχανή.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, συνάντησε τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και του είπε να μη χτυπήσει κόσμο και αστυνομικούς. 

Νέα Σμύρνη: «Φώναζαν "Σκοτώστε τον". Τον χτυπούσαν με σιδερόβεργες»

Δε γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε

Ο μάρτυρας είπε στη δικαστική λειτουργό πως την επομένη μέρα πήγε στη ΓΑΔΑ και είπε στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος του και ένας φίλος του και πως τον κατήγγειλε πριν δει το βίντεο στα κανάλια. «Δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση» φέρεται να υποστήριξε. Τέλος, ανέφερε ότι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον 30χρονο γιατί σέβεται τον νόμο και την τάξη και ότι επιθυμεί να εξεταστεί από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top