Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία

Προηγήθηκε ένταση στην πλατεία - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τις επιθέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί

Συνεχίζονται τα επεισόδια που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ αστυνομικών και μεγάλης ομάδας ατόμων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Πάτρα: Πέταξαν μολότοφ στο κεφάλι αστυνομικού την ώρα της περιπολίας του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έφτασε στην πλατεία μετά από αναφορές για συνωστισμό. Εκεί, τους περίμενε μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά και ξεκίνησε η συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός. Οι Αρχές προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές.

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών / ΙΝΤΙΜΕ

Ωστόσο, όπως αναφέρουν άλλες πηγές, η ένταση προκλήθηκε επειδή οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε οικογένεια, η οποία καθόταν στην πλατεία. 

Διαμαρτυρία στη Νέα Σμύρνη για την αστυνομική βία

Μετά την ένταση που προκλήθηκε το μεσημέρι, πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία αλλά και για τον ξυλοδαρμό πολιτών.

Διαμαρτυρία πολιτών στη Νέα Σμύρνη / Eurokinissi

Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε και σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top