Καιρός: Κρύο και βοριάδες – Πού θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από το 0

Έρχεται ραγδαία επιδείνωση

Εντελώς διαφορετικό είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top