Συγκέντρωση και πορεία για τις συλλήψεις στο ΑΠΘ

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και φοιτητές στην Αθήνα

Τριανταένα  ήταν τα άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και πέρασαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και αναβλήθηκε η υπόθεσή τους.

Θα οριστεί όμως τακτική δικάσιμος αφού δεν έχουμε κρατούμενους. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους φοιτητές.

Όπως επεσήμανε η Λευκή Γεωργάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τα παιδιά αυτά έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βλάβη, οπλοφορία και άλλα αδικήματα κατά περίπτωση. 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση και ο Πρύτανης αναγκάστηκε να ζητήσει την άδεια από την εισαγγελία για την επέμβαση της αστυνομίας καθώς χθες οι φοιτητές εμφανίστηκαν κρατώντας λωστούς και πήγαν ν’ ανοίξουν τις πόρτες και απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους φύλαξης και καθαριότητας. 

Τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας

Εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν και στους δρόμους της Αθήνας.

Όπως επεσήμανε ο Αντώνης Αντωνόπουλος από τη 13:00 το μεσημέρι, 400 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ζητώντας την άμεση λειτουργία των σχολών τους. 

Η περιφρούρηση όμως της σημερινής συγκέντρωσης είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή της πορεία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top