Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος» - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

«Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο» αναφέρει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας

Δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Star, αφότου ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Για τρίτο συνεχόμενο βράδυ παρέμεινε σε κελί στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προετοιμάζοντας την απολογία του. 

Ο γνωστός ηθοποιός  - σκηνοθέτης, έχει πλέον νέο δικηγόρο, τον Αλέξη Κούγια, ενώ αργά χθες το βράδυ, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την υπεράσπισή του.

Οι δικαστικές αρχές αναμένουν νέες καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο ίδιος σε δήλωσή του προς του δημοσιογράφους δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη από κοινού με τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από δύο μέρες. 

Υπόθεση Λιγνάδη: «Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Έτσι με νέο συνήγορο, ο ηθοποιός αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη στις 12:00 μπροστά στη 19η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί. Δεν αποκλείεται πάντως να ζητήσει και να λάβει νέα προθεσμία για την επόμενη Πέμπτη, ώστε να μελετήσει τη δικογραφία και ο κ. Κούγιας. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης θα απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, καθώς η δικογραφία που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια περιλαμβάνει δύο βιασμούς, έναν που τελέστηκε το 2010 κι έναν το 2015. 

Γνωστή ηθοποιός κατέθεσε για τον Λιγνάδη- «Το έκανα γιατί είμαι μάνα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να αποδομήσει το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του και τις μηνύσεις που τον καταγγέλλουν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Αναμένεται να ισχυριστεί πως πίσω από αυτές κρύβονται σκοπιμότητες και θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του, ειδικά της 41χρονης, η οποία κατέθεσε μυστικά την περασμένη Παρασκευή και φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη σύλληψή του. 

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε μια πρώτη ιδέα για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Κούγιας: «Δε θα τον αναλάβω αν δεν πειστώ για την αθωότητά του»

Ο κ. Κούγιας, είπε πως επισκέφθηκε τον Δημήτρη Λιγνάδη και είδε μπροστά του έναν καταρρακωμένο άνθρωπο. Στην πρώτη τους επαφή μάλιστα του είπε πως θα αναλάβει την υπεράσπισή του μόνο εάν πειστεί ότι είναι αθώος, καθώς δεν έχει αναλάβει ποτέ την υπεράσπιση τοκογλύφου και παιδόφιλου. 

«Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν», είπε ο κ. Κούγιας χθες στο Mega.

Όσον αφορά στο τι συζήτησαν στην πρώτη τους επαφή, σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε:

Εγώ είμαι ηθοποιός από 18 χρονών, είμαι 53 χρονών. Είμαι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Εκείνο που ζητάω είναι αυτή η λαίλαπα που έχει πείσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα. Σας παρακαλώ, εάν εσείς δεν πειστείτε για την αθωότητά μου, μην με αναλάβετε.

«Ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα τη μελετήσω, και θα καθίσουμε μαζί και με απόλυτη ειλικρίνεια θα του πω την άποψή μου. Εφόσον συμφωνήσουμε στην υπερασπιστική του γραμμή αυτή θα είναι και η υπεράσπισή του», είπε ο δικηγόρος του. 

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι, «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η κ. Μενδώνη και οι επιτελείς της και πιθανώς κατά την κρίση μου η κυβέρνηση».

«Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε και σχολιάζοντας τις δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης για λάθος επικοινωνιακούς χειρισμούς από την κ. Μενδώνη πρόσθεσε: «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί επιτρέψτε μου να το κρατάω σε πολύ μικρό καλάθι. Αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταβαράθρωσε το τεκμήριο αθωότητας» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής».

Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνεχίζει να διαβάζει τη δικογραφία στο κελί του στη ΓΑΔΑ και να κρατά σημειώσεις. Είναι αποφασισμένος να αρνηθεί κάθε εμπλοκή σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπα όσων τον καταγγέλλουν, αλλά δεν αποδέχεται όσα τον κατηγορούν. 

Χθες στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, κατέθεσε ο πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος έχει στα χέρια του το σύνολο των καταγγελιών που έχει φτάσει στο σωματείο. 

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη- Θα ζητηθεί νέα προθεσμία

Η κατάθεση του κ. Τσαρούχα κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς μπορεί να ανοίξει ένας ολόκληρος νέος κύκλος έρευνας για την Εισαγγελία, εφόσον υφίστανται καταγγελίες που είναι ποινικά αξιολογήσιμες, υπό την προϋπόθεση να μπορούν να αξιοποιηθούν.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τα στοιχεία που «καίνε» τον ηθοποιό – σκηνοθέτη

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι «καταπέλτης» εναντίον του ηθοποιού – σκηνοθέτη. Στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του αναφέρεται πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Στη δικογραφία κατάθεση και από τραγουδιστή- ηθοποιό

Άκρως επιβαρυντική είναι, επίσης, η κατάθεση γυναίκας, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση για 19 χρόνια ο κατηγορούμενος. Η εν λόγω γυναίκα, φέρεται να κατέθεσε πως έβλεπε νεαρά αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται στο σπίτι του σκηνοθέτη. 

Κατήγγειλε, μάλιστα, πως όταν τον προειδοποίησε ότι θα τα πει όλα στην αστυνομία, εκείνος τον απείλησε ότι θα πάρει το όπλο του και «θα τινάξει τα μυαλά της στον αέρα». 

Λιγνάδης: «Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο, ούτε εξαπάτησα κανέναν»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιγνάδης αμφισβητεί την αξιοπιστία της συγκεκριμένης γυναίκας, όπως ανέφερε χθες ο κ. Κούγιας, αλλά και την αξιοπιστία του μηνυτή Βασίλη Κ., λέγοντας ότι εκείνος τον αναζητούσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως η ανακρίτρια θα επιχειρήσει με τη βοήθεια τεχνικών μέσω να επικοινωνήσει με τον 25χρονο που έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη για βιασμό όταν ήταν 14 ετών και διαμένει μόνιμα στη Σουηδία. 

Λιγνάδης: «Ήρεμο» τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί

Παράλληλα ξεκινά και μια νέα έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα υπό τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η εισαγγελία διέταξε έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των σχετικών ρεπορτάζ.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και δεύτερος ηθοποιός

Την ίδια ώρα προχωρά γρήγορα και η έρευνα για την υπόθεση γνωστού ηθοποιού, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του Δημήτρη Λιγνάδη και κατηγορείται για τον βιασμό ενός 38χρονου άνδρα, του Δημήτρη Α. 

Εθνικό Θεάτρο: Ο Λιγνάδης δεν είχε εμπλοκή σε προγράμματα με ανήλικους

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός φέρεται να έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση από τις αστυνομικές αρχές που διενεργούν την προανάκριση. Η Δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να προλάβει προθεσμίες, καθώς το αδίκημα του βιασμού, για το οποίο καταγγέλλεται ο ηθοποιός φέρεται να παραγράφεται σε λίγους μήνες.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός, φέρεται να ήταν μπροστά και στον βιασμό του Νίκου Σ., ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό 2020mag.gr είχε καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε η σύλληψή του

Ο Νίκος Σ. κατέθεσε χθες καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την υπόθεσή του και ο φάκελός του αναμένεται να διαβιβαστεί μαζί με εκατοντάδες άλλους στην ανακρίτρια, την Τετάρτη όταν και θα καταθέσει ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top