Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη- Θα ζητηθεί νέα προθεσμία

Τι είπε στο Star - Η επίσκεψη του γνωστού ποινικολόγου στη ΓΑΔΑ

Την υπεράσπιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Γεωργουλέα, αναλαμβάνει και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Στη δικογραφία κατάθεση και από τραγουδιστή- ηθοποιό

Ο Αλέξης Κούγιας επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, και συνομίλησε μαζί του για λίγη ώρα, σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε στις διωκτικές αρχές και το έγγραφο ότι είναι δικηγόρος του Λιγνάδη, το οποίο χρειάζεται για να μπορεί να τον επισκέπτεται, ανά πάσα στιγμή της ημέρας. 

Λιγνάδης: «Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο, ούτε εξαπάτησα κανέναν»

«Τον συνάντησα προ ολίγου. Συζήτησα με τον κ.Λιγνάδη ορισμένα στοιχειώδη. Θα προσπαθήσω να πάω την Πέμπτη στον ανακριτή να ζητήσω μια παράταση. Είναι μια υπόθεση πολύ βαριά. Η ελληνική κοινωνία είναι ιδιαίτερα συντηρητική κοινωνία. Μαζί με τον κ. Γεωργουλέα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κυρία ανακριτή και τον εισαγγελέα που θα γνωμοδοτήσει για να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτης έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. 

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο, κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα, υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα
ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top