Υπόθεση Λιγνάδη: Στη δικογραφία κατάθεση και από τραγουδιστή- ηθοποιό

Τι είπε για τον κατηγορούμενο, τον οποίο γνώριζε

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, η οποία έχει λάβει τη νομική οδό. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, ενώ έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στις 24 Φεβρουαρίου. 

Λιγνάδης: «Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο, ούτε εξαπάτησα κανέναν»

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού των ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, θα υποβάλει την ερχόμενη Τετάρτη στον εισαγγελέα, τον φάκελο με τις καταγγελίες που έχουν συλλεχθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), οι οποίες είναι λίγο λιγότερες από χίλιες. Δε θα αξιολογηθεί από το πειθαρχικό ποιες καταγγελίες είναι ποινικά αξιοποιήσιμες και ποιες όχι, αλλά αυτό θα γίνει από τον εισαγγελέα.

Μπιμπίλας: «Ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη»

Υπενθυμίζεται ότι στον εισαγγελέα κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν γίνει στο σωματείο. Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγο της θεσμικής του θέσης γνωρίζει καλά το θέμα. 

Μπιμπίλας: «Ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη»

Η δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται πλέον στη 19η τακτική ανακρίτρια, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελέα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Αν υπάρξουν μηνύσεις νέων θυμάτων για τον σκηνοθέτη – ηθοποιό, η Εισαγγελία θα προχωρήσει σε έρευνα των καταγγελιών και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής δίωξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στην ανακρίτρια. 

Κατάθεση και από τραγουδιστή για τον Λιγνάδη

Στις εισαγγελικές αρχές έχουν μέσα στη δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη και μία κατάθεση τραγουδιστή - ηθοποιού, ο οποίος δεν υπήρξε θύμα, αλλά γνώριζε τον κατηγορούμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το προφίλ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Άνθης καταγγέλλει ότι τον βίασε γνωστός ηθοποιός

Μέχρι αύριο είναι πιθανό να έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ηθοποιού, του Δημήτρη Άνθη, την προανάκριση της οποίας χειρίζεται η αστυνομία. Η καταγγελία του 37χρονου ηθοποιού σε βάρος συναδέλφου του για βιασμό βρίσκεται στο όριο της παραγραφής. Το αδίκημα φέρεται ότι τελέστηκε το 2006 και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων. Η μήνυση αφορά ηθοποιό γνωστής τηλεοπτικής σειράς, που φέρεται να είναι μαθητής και φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top