Μπιμπίλας: «Ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη»

«Μην περιμένετε λεπτομέρειες από μένα»

Στον εισαγγελέα κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν γίνει στο σωματείο. 

Ο διάλογος του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια: «Δεν ξέρω τίποτα»

Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγο της θεσμικής του θέσης γνωρίζει καλά το θέμα. 

«Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες. Ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα. 

Και δεύτερος γνωστός ηθοποιός στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Ηθοποιών έχει στη διάθεσή του καταγγελίες από ηθοποιούς για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλικής. Για κάποιες από αυτές μάλιστα τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί. 

Είναι πολύ πιθανόν να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας. Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία μπαίνει η προκαταρκτική εξέταση που αφορά στη μήνυση για βιασμό που κατατέθηκε εναντίον δεύτερου ηθοποιού, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Δ. Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα- Τα 8 στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Σε περίπτωση που προκύψουν νέες καταγγελίες σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τότε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θα τις αξιολογήσει και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της. 

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top