Και δεύτερος γνωστός ηθοποιός στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών

Ρεπορτάζ για τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη Λιγνάδη

Χιονοστιβάδα εξελίξεων φέρνει η σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Δ. Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα- Τα 8 στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Ένας από τους ανθρώπους που έκαναν καταγγελία είχε καταθέσει πως όταν έπεσε θύμα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη ήταν παρών κι άλλος ένας άνδρας. Τον ανέφερε, όμως, ως θύμα και όχι ως θύτη, αφού όπως υποστηρίζει το τρίτο πρόσωπο δεν είχε λάβει μέρος στην κακοποίηση. 

Ωστόσο, σήμερα, αυτός είναι γνωστός ηθοποιός και αναγνωρίστηκε από άλλον άνδρα ως ο θύτης του δικού του βιασμού.

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη  

Πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν πως ένας 38χρονος άνδρας, κατέθεσε μήνυση εναντίον του γνωστού ηθοποιού που φέρεται να τον κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν 22 ετών. 

Ο Εισαγγελέας φέρεται να έδωσε παραγγελία στην Ασφάλεια να προχωρήσει σε κατ’ επείγουσα προανάκριση και αναμένεται τις επόμενες μέρες να την πάρει στα χέρια του και να προχωρήσει και αυτή η υπόθεση. 

Σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο: Στη δικαιοσύνη οι καταγγελίες

Σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη. 

Συγκλονισμένη η showbiz από την υπόθεση Λιγνάδη 

Ο κ. Μπιμπίλας θα καταθέσει τους φακέλους που έχει συλλέξει το ΣΕΗ, στο πλαίσιο των πειθαρχικών διαδικασιών, που έχει ξεκινήσει το σωματείο, μετά από τις καταγγελίες ηθοποιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους αυτούς βρίσκονται ονόματα κορυφαίων Ελλήνων ηθοποιών και το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη, οι οποίοι κατηγορούνται για υποθέσεις σεξουαλικής βίας. 

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο Λιγνάδης από την ανακρίτρια

Ο εισαγγελέας θα επικεντρωθεί σε αξιόποινες πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά. Ειδικά για την υπόθεση Λιγνάδη, η δικογραφία έχει πάει ήδη στην ανάκριση, αλλά αν υπάρξουν νέες καταγγελίες θα ανοίξει νέα δικογραφία. 

Ετοιμάζει την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης

Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν ακόμα πολλές «σκοτεινές πτυχές» που δεν έχουν φωτιστεί. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Δύο μηνύσεις και δύο καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψη

Στο ένταλμα σύλληψης, άλλωστε, που εκδόθηκε σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, περιγράφεται μια μεθοδευμένη και συστηματική εγκληματική δράση επί πολλά έτη. 

Γίνεται λόγος για ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι είχε σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, εκτός αυτών για τις οποίες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Δύο μηνύσεις και δύο καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψη

Βάσει αυτού του σκεπτικού δόθηκε και το «πράσινο φως» για τη σύλληψή του. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί την Τετάρτη και ήδη ετοιμάζει τα όσα θα πει ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, η οποία μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα κρίνουν αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Δικηγόρος Λιγνάδη: «Αρνείται όλες τις κατηγορίες, δεν κρύβεται»

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και μαζί με τον συνήγορό του μελετούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. 

Μεταξύ αυτών που εξετάζει ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι και οι φωτογραφίες των ανθρώπων που τον καταγγέλλουν, προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσει αν τους έχει γνωρίσει στο παρελθόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top