Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη  

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και η αντίδραση της ΝΔ

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά  του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.   «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

ΝΔ κατά Τσίπρα: Τον καλεί να αποδοκιμάσει ανάρτηση Βαξεβάνη 

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει συγκεκριμένα:

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο Λιγνάδης από την ανακρίτρια

«Βαριά εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης για τη συγκάλυψη - Η Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ' εντολή του»

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη.

Λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του.  Άλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ' εντολήν του.

Κατ' εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη.
Κατ' εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες» όπως έγραφε.
Κατ' εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις  μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης.
Κατ' εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ' εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

Σε «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη» που κατέρρευσε υπό το βάρος των εξελίξεων, έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Δύο μηνύσεις και δύο καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψη

Απάντηση της ΝΔ: Τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ  

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «τρικυμία εν κρανίω» στον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε αποδεκτή από την πρώτη στιγμή.      

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.», είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για  αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top