Υπόθεση Λιγνάδη: Δύο μηνύσεις και δύο καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψη

Γιατί κατηγορείται ο ηθοποιός - σκηνοθέτης και τι επιβεβαιώνουν οι μάρτυρες

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη 

Δύο μηνύσεις και δύο καταθέσεις μαρτύρων είναι αυτές που  οδήγησαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος τελικά συνελήφθη χθες το βράδυ και αναμένεται  σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης,           

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή

Η μία από τις δύο μηνύσεις αφορά την κατηγορία  του βιασμού  κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου,  από τα 15 έως τα 19 του χρόνια, υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί λόγω του χρόνου τέλεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε από άνδρα, ο οποίος ζει σήμερα στο εξωτερικό. Ο  μηνυτής φέρεται να αναφέρεται και σε άλλα αδικήματα όπως  βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση  σε ασέλγεια, σε βάρος του ίδιου, τα οποία όμως έχουν παραγραφεί.  Όπως υποστηρίζει  γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης.

 Υπ. Δικαιοσύνης για Λιγνάδη: «Η σιωπή έσπασε, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης»

Η δεύτερη μήνυση  αφορά την κατηγορία για βιασμό ανήλικου το 2010, αδίκημα που επίσης δεν έχει παραγραφεί. Ο 25χρονος σήμερα μηνυτής  υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην περιοχή του Μεταξουργείου, του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και εν συνεχεία, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του, τον βίασε στο σπίτι του. 

Όταν ο Λιγνάδης είχε πει «είμαι εθισμένος στο σεξ»

Καταλυτικό σημείο  στις ενέργειες της Δικαιοσύνης αποτέλεσε η κατάθεση μάρτυρα ο οποίος επιβεβαίωσε αρκετές από καταγγελίες του 25χρονου που κατέθεσε τη μία από τις δύο μηνύσεις  σε βάρος του Δ. Λιγνάδη. Ο συγκριμένος μάρτυρας υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο 25χρονος μηνυτής λέει αλήθεια για τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη και ότι είχε πάει κι ο ίδιος το σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή και άλλους τότε ανήλικους. 

Υπήρξε όμως κι άλλη κατάθεση - «κλειδί», από μία 40χρονη γυναίκα  που κατέθεσε την Παρασκευή στον εισαγγελέα, η οποία ανήκε μέχρι πρόσφατα στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και η οποία στην κατάθεση της φέρεται να δήλωσε πως γνώριζε ότι ο σκηνοθέτης είχε επαφές με ανήλικα αγόρια.

Ο δικηγόρος του Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ δήλωσε  ότι μόλις εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη ότι προσήλθε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  και διευκρίνισε ότι δεν  υπήρχε περίπτωση να κρυφτεί ή να διαφύγει. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες.     

Δικηγόρος Λιγνάδη: «Αρνείται όλες τις κατηγορίες, δεν κρύβεται»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top