Λιγνάδης: «Ήρεμο» τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί

Προετοιμάζει την απολογία του με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ

Στο κελί του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση παραμένει μόνος ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπου προετοιμάζει την απολογία του, για την οποία πήρε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελέα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Παναγιώτης Μπούσιος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η μοναδική επίσκεψη που έχει δεχτεί είναι του δικηγόρου του, η οποία έγινε χθες και διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Δ. Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα- Τα 8 στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν «ήρεμο». Δεν έχει ζητήσει κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο που έχει μαζί του είναι ένα βιβλίο. Ακόμη, του έχει δοθεί μια τηλεκάρτα για να μπορέσει ενδεχομένως να κάνει κάποια τηλεφωνήματα στους οικείους του. 

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο Λιγνάδης από την ανακρίτρια

Ενδέχεται να τον επισκεφθεί ξανά σήμερα το απόγευμα ο δικηγόρος του, προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογίας του για όλα όσα κατηγορείται, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης- ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δυο μηνύσεις και τέσσερεις καταθέσεις. Η σύλληψή του αποφασίστηκε, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του απεχθούς εγκλήματος που του αποδίδεται:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους και τέλος
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Ο διάλογος του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια: «Δεν ξέρω τίποτα»

Πάντως, ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του, αλλά και σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό διάλογό του με την ανακρίτρια, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Ευτυχείτε» στο ΟΡΕΝ. « Όχι, δε γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο» φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top