Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πάνω από 1.800 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική

Σε επιφυλακή είναι η Πυροσβεστική, καθώς η χώρα βρίσκεται στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μήδεια». Η σφορδή χιονόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων ενώ οι Αρχές χρειάστηκε να παρέμβουν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Κακοκαιρία: Ενισχύεται ο ΔΕΔΔΗΕ- Ποιες περιοχές της Αττικής δεν έχουν ρεύμα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ειδικότερα για την Αττική, από εχθές Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.490 κλήσεις, και συγκεκριμένα:

  • 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)
  • 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top