Κακοκαιρία «Μήδεια»: Η ανακοίνωση του ΔΕΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια στην Αττική – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Δροσιά, Εκάλη, Σταμάτα, Αγ. Στέφανος Ροδόπολης, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Καπανδρίτι, Αυλώνας και Κάλαμος αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. 

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια και κυρίως στο βόρειο τμήμα, σε χωριά που βρίσκονται κοντά στην Αιδηψό αλλά και το Μαντούδι. Ακόμα στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και στον Μεσόπυργο Άρτας.

Σε ανακοίνωση του ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει:

«Ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι έχει εκδηλωθεί βλάβη στο σύστημα υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.Ειδικότερα, η βλάβη εντοπίζεται στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι – Ψαχνά. Στην περιοχή επιχειρούν τα συνεργεία του διαχειριστή για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και τα κλιμάκια του διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Για κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το Σύστημα Ηλεκτροδότησης, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον διαχειριστή».

 

«Μήδεια»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία - Χιόνια στην Αττική

Σποράδες: Χωρίς ρεύμα πάνω από 12 ώρες 

Στις Σποράδες τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μαζί με την πυροσβεστική προσπαθούν να προσεγγίσουν στα σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από πτώση δέντρων, ώστε να προχωρήσουν στην αποκατάσταση τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα, λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. 

Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή, που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΗΕ 

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του» 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top