«Μήδεια»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία - Χιόνια στην Αττική

Οι δρόμοι που έχουν κλείσει -Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της «Μήδειας» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της Μήδειας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ αύριο τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Συγκεκριμένα, η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο στα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ενώ πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

«Μήδεια»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο

Χιόνια Διόνυσος

Χιόνια στον Διόνυσο

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα πυκνές- σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανώς στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. 

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις παραπάνω περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Τέλος, στα κεντρικά και βόρεια στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Χιόνια Διόνυσος

Παράλληλα, λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.(από ώρα 08:58).
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από ώρα 10:30).
  • Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. (από ώρα 16:00).

Xιονίζει σε περιοχές της Αττικής

Χιόνια στον Άγιο Στέφανο

Στα λευκά ντύνονται ήδη από το απόγευμα της Κυριακής περιοχές της Βόρειας Αττικής, ενώ οι δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού η χιονόπτωση όλη τη νύχτα αναμένεται να ενταθεί. Στη Μαλακάσα το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και ο μηχανισμός του δήμου Ωρωπού βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση από την επέλαση της «Μήδειας».

Σε ύψιστη ετοιμότητα και ο δήμος Διονύσου. Εκχιονιστικά και αλατιέρες θα επιχειρούν όπου χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας.

Το έστρωσε και στη Μαλακάσα

Σε 24ωρη επιφυλακή για κάθε έκτακτο περιστατικό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στις δημοτικές κοινότητες σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και έχουν οριστεί σημεία όπου διανέμεται αλάτι.

Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας η δημοτική αρχή ήδη έχει κλείσει τον δρόμο προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και τον δρόμο του Αγίου Γεωργίου προς το Κρύο Πηγάδι.

Και εκεί η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μηχανήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς και διατηρεί τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας σε 24ωρη βάση, για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν ορίσει θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία από το χιόνι και από το κρύο, για όποιον βρεθεί σε ανάγκη.

Κακοκαιρία και στη υπόλοιπη χώρα

Η Μήδεια χτυπά όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, μάχη να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα δίνει ο κρατικός μηχανισμός. Τα πρώτα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης εντοπίζονται στα Zαγοροχώρια. Σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο, ενώ οι αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες σε ορεινές περιοχές.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top