Έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια»: Πολικό ψύχος και χιόνια από το Σάββατο

Βροχές και καταιγίδες από αύριο στη χώρα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με την κακοκαιρία που έρχεται το Σαββατοκύριακο

Έρχεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, με την κακοκαιρία «Μήδεια» να βρίσκεται προ των πυλών. Ήδη από την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καιρός: Πλησιάζει βαρύς χιονιάς και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Πού θα χιονίσει

Από το Σάββατο θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, οι οποίες σταδιακά θα κινηθούν και στις πεδινές περιοχές και θα συνοδεύονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Θεσσαλονίκη θα επηρεαστεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένεται και χιονόστρωση ακόμα και μέσα στην πόλη. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αττική, αρχικά σε ορεινές περιοχές και την Κυριακή σταδιακά μέχρι και τα βόρεια προάστια. 

Από την αχρή της νέας εμβομάδας, οι χιονοπτώσεις θα πεηρεάσουν και τα νησιά του Αιγαίου, κυρίως στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας, όπου και θα έχει μετατοπιστεί η κακοκαιρία.

Βροχές και καταιγίδες από αύριο

Αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. 

Καιρός: Για ψύχος «τέρας» προειδοποιούν οι μετεωρόλογοι

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top