Κορωνοϊός: Γεμίζουν οι κλίνες Covid στην Αττική - Πλήρες το «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Τριπλασιάστηκαν οι διακομιδές του ΕΚΑΒ

Δύσκολη προβλέπεται να είναι αυτή η εβδομάδα με το σύστημα υγείας να πιέζεται και με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και νεκρών. Τα λύματα στην Αττική, η οποία κρατά την «πρωτιά» καθημερινά στα νέα κρούσματα, παρουσίασαν αύξηση 200% στο ιικό φορτίο. 

Κορωνοϊός: 200% αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στις 22:00, έγιναν 165 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και δόθηκαν μόλις 57 εξιτήρια. Στην Αττική υπήρχαν 77 κενές κλίνες ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη 50.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται συνολικά σε απλές κλίνες Covid 1.386 ασθενείς και σε ΜΕΘ 294. Στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, υπάρχει πληρότητα 100% στις κλίνες Covid.

ΠΟΕΔΗΝ: Αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίεση δέχεται και το ΕΚΑΒ, καθώς έχουν τριπλασιαστεί οι διακομιδές για περιστατικά κορωνοϊού στην Αττική. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι πριν από 20 ημέρες οι διασώστες μετέφεραν 35 περιστατικά κορωνοϊού την ημέρα στην Αττική και πλέον έχουν φτάσει στα 100.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα

Χθες, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 733 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 360 στην Αττική, τα 76 στη Θεσσαλονίκη και τα 71 στην Αχαΐα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 262 ασθενείς ενώ 1.164 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. 21 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 403 κρούσματα μεταλλάξεων, εκ των οποίων 397 της βρετανικής μετάλλαξης και έξι της νοτιοαφρικανικής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top