ΠΟΕΔΗΝ: Αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Τα τρία νοσοκομεία που δεν έχουν κενές ΜΕΘ

Οι υγειονομικοί έναν χρόνο τώρα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η κούραση όπως και ο φόβος της πανδημίας του κορωνοϊού, συχνά τους καταβάλουν. 

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο ιός  έχει και πάλι την πρόθεση να δοκιμάσει τις αντοχές των νοσοκομείων στην Αττική. Στις ημέρες εφημερίας φαίνεται πως αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών, όπως έγινε στο «Γεννηματά», την Παρασκευή. Στις 16 ώρες εφημερίας έγιναν 20 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα στη χώρα - 21 οι νεκροί

Μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής και λιγότερη αυτά της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής.

Στα τρία μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, «Γεννηματά», «Σεισμανόγλειο» και στο νοσοκομείο «Η Ελπίς» δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ.

Υγειονομικοί: «Δεν είμαστε άτρωτοι»

Οι υγειονομικοί από άκρη σε άκρη της χώρας στέκονται ακόμα ασπίδα για τους ασθενείς που νοσούν. Βάζουν στην άκρη την κούραση και τις δικές τους ανάγκες και στην πρώτη γραμμή το καθήκον. 

  ΚΙΟΥ Δέσποινα Ιωακειμίδου τραυματιοφορέας; «Είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι, δουλεύουμε έναν χρόνο χωρίς άδειες όμως αυτή είναι η δουλειά μας» είπε η τραυματιοφορέας, Δέσποινα Ιωακειμίδου. Νόσησε από κορωνοϊό, όπως και όλη η οικογένεια της. 

Βατόπουλος: «Έχουμε μπροστά μας ένα εξάμηνο ακόμα σε αυτή την κατάσταση»

«Ο φόβος με κυριεύει πάντα και όταν έρχομαι στη δουλειά να ντυθώ και να μπω σε περιστατικό, έρχονται στο μυαλό όσα πέρασα όμως το καθήκον πάνω απ όλα» είπε η ίδια.

Τον ιό τον νίκησε, όμως αυτή η μάχη είχε απώλειες καθώς της στέρησε τον πατέρα της. «Την ημέρα που πήρα εξιτήριο μου ανακοινώθηκε ότι η πατέρας μου έφυγε. Δέκα ημέρες πριν του είχαμε κάνει τα γενέθλια» ανέφερε.

Κρούσματα σήμερα: «Βράζει» η Αττική - 102 μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας  

Οι άνθρωποι - γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην πανδημία. Είνα  κουρασμένοι, το παραδέχονται ωστόσο είναι και απόλυτοι στην υπόσχεση τους. Θα είναι δίπλα στον κάθε ασθενή που τους χρειάζεται για όσα χρειάζεται. Το μόνο που ζητούν από εμάς είναι να προσέχουμε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top