Βατόπουλος: «Έχουμε μπροστά μας ένα εξάμηνο ακόμα σε αυτή την κατάσταση»

Αναμένεται αύξηση στους θανάτους την επόμενη εβδομάδα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

«Δεν μπορούμε να έχουμε επ' άπειρον lockdown» ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Lockdown: Πώς θα λειτουργεί η αγορά από τη Δευτέρα

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο καθηγητής αημείωσε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή ακόμα ένα εξάμηνο και να τηρούμε τα μέτρα. «Δεν μπορούμε να έχουμε επ' άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δύο επόμενες εβδομάδες, είπε πως αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων αλλά και των πιο σοβαρών περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία. Αυτό που βοηθά στη συγκεκριμένη φάση της πανδημίας, είναι ο εμβολιασμός και η εφαρμογή των μέτρων.

«Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται» σημείωσε.

Lockdown: Συνωστισμός σε παραλίες και πάρκα της Αθήνας

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι ότι μια εκδήλωση ή μια μικρή συνάντηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διασπορά.

«Το θέμα που είναι ανησυχητικό είναι ότι από μία εκδήλωση ή ένα τυχαίο γεγονός και έχουμε υπερμεταδόσεις. Π.χ. μία αθώα συνάντηση πέντε ανθρώπων έξω από ένα περίπτερο που κάθισαν να μιλήσουν. Τέτοιου είδους μικρά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν μία αύξηση των κρουσμάτων που μετά μπορεί να εξελιχθεί» ανέφερε τέλος ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top