Αγωνία για την 9χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ: Παραμένει στη ΜΕΘ

Συγκλονίζει ο πατέρας της που δε φεύγει λεπτό από δίπλα της

Ένα κέρασμα στο σχολείο ήταν αρκετό για να δίνει τώρα μάχη για τη ζωή της η εννιάχρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ και νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Στο πλευρό της κάθε λεπτό βρίσκονται οι γονείς της, οι οποίοι ελπίζουν να πολεμήσει σκληρά, να φανεί δυνατή και να βγει νικήτρια από αυτήν την περιπέτεια. 

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονη μαθήτρια - Υπέστη αλλεργικό σοκ από τροφή

«Μια προσευχή κι ένα κεράκι, όποιος μπορεί αυτό, τίποτα άλλο. Η μικρή είναι πολύ δυνατή, αυτό μας δίνει κουράγιο. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό δυστυχώς», είπε στο Mega ο πατέρας του μικρού κοριτσιού. 

Η κατάσταση του παιδιού παραμένει κρίσιμη, αν και οι γιατροί μιλούν για ενδείξεις σταθεροποίησης. Ωστόσο, παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να τα καταφέρει. 

Βόλος: Τέσσερις ανακοπές υπέστη η 9χρονη μετά από αλλεργικό σοκ

Ο πατέρας της μικρής μάλιστα δεν παρέλειψε να τους ευχαριστεί το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου για τον αγώνα που δίνει να σώσει το παιδί του. 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς, γιατί έχουν δώσει ψυχή και σώμα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει… είναι δύσκολη η κατάσταση πολύ. Το παλεύει το μικρό, το παλεύουν και οι γιατροί…», είπε με τη φωνή του να σπάει.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας, η μικρή πήγε στο σχολείο της κι έπαθε αλλεργικό σοκ μετά από την κατανάλωση ενός κεράσματος από συμμαθήτριά της για τη γιορτή της. 

Όπως είπε ο πατέρας της, επειδή είχε αλλεργικό άσθμα ήταν πολύ προσεκτική στο τι έτρωγε, αλλά αυτή τη φορά ο οργανισμός της αντέδρασε διαφορετικά. 

«Το ήξερε και ήταν πολύ ευαισθητοποιημένο παιδάκι. Ήταν η κακιά η ώρα», σημείωσε ο πατέρας του κοριτσιού. 

Ευχαρίστησε, μάλιστα, και τον απλό κόσμο που τους συμπαραστέκεται και κάνουν μια προσευχή για το κοριτσάκι τους. 

«Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας έχει σταθεί τόσο πολύ και προσευχόμαστε όλοι να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Καλή δύναμη σε όσους περνάνε τέτοιες καταστάσεις και δεν έχω να πω κάτι άλλο», είπε.

Η 9χρονη αμέσως μετά το αλλεργικό σοκ μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, όπου υπέστη τέσσερις ανακοπές. Οι γιατροί επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να την επαναφέρουν κι όταν τη σταθεροποίησαν, ζήτησαν την άμεση διακομιδή της στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top