Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια

Τι θα ισχύσει για τις απουσίες των μαθητών

Η ανακοίνωση της υπουργού Υγείας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων εν μέσω τηλεκπαίδευσης, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Με τηλεκπαίδευση φροντιστηριακά μαθήματα και ξένες γλώσσες

 

Τηλεκπαίδευση: Πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια

Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, οι καθηγητές μπορούν να μην καταθέσουν βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα δε διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Θα μετρήσουν οι απουσίες; 

Όσον αφορά στις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα των απουσιών θα επανεξεταστεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου. 

500% - 3.000% αυξήθηκε η τηλεκπαίδευση!

Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων κι έτσι δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με απουσίες. 

«Εκτός τηλεκπαίδευσης 1 στους 4 μαθητές. Δεν έχουν εξοπλισμό»

«Δε θα αδικηθεί κανένας»

Μιλώντας στο Mega, η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στις απουσίες σημείωσε ότι αν είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση των μαθητών θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου.

Όπως είπε, το υπουργείο Παιδείας με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Σημειώνεται πως οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την επόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top