Επίθεση Μετρό: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα δύο αδέλφια

Τι υποστήριξαν

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα άσκησε ο εισαγγελέας Ανηλίκων στα δύο ανήλικα αδέλφια που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας.

Σε βάρος του ειδικού φρουρού, ο οποίος αν και γνώριζε τους ανήλικους, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τις αρχές ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζονταν με τη μητέρα των παιδιών, η οποία επικοινώνησε μαζί του για να του ζητήσει βοήθεια.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θυμώσαμε», φέρονται να είπαν οι δύο ανήλικοι, που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής για τον ξυλοδαρμό.

Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν μετά την έκταση, που πήρε το γεγονός, και προσπάθησαν να κρυφτούν.

Επίθεση σε σταθμάρχη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και ένας αστυνομικός

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, διότι αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top