Επίθεση σε σταθμάρχη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και ένας αστυνομικός

Πρόκειται για αδέρφια ελληνικής καταγωγής, 17 και 15 ετών

Τι είπε στο Star ο σταθμάρχης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο νεαροί που φέρονται να επιτέθηκαν στον σταθμάρχη και να τον ξυλοκόπησαν άγρια στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, όταν εκείνος τους ζήτησε να φορέσουν τη μάσκα τους.

Σταθμάρχης στο Star: Τι είπε για τους νεαρούς που τον ξυλοκόπησαν

Πρόκειται για δύο αδέρφια 15 και 17 ετών ελληνικής καταγωγής, που εντοπίστηκαν στο Περιστέρι. Αύριο, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, συνελήφθη και αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βοήθησε τους δύο ανήλικους προκειμένου να κρυφτούν.

Και οι τρεις συλληφθέντες - οι δύο ανήλικοι και ο αστυνομικός - πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η κατάθεση του 52χρονου σταθμάρχη

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης που έπεσε θύμα της άγριας επίθεσης, αιφνιδιάστηκε καθώς οι νεαροί του επιτέθηκαν πισώπλατα. Ανέφερε ότι και οι δύο μιλούσαν καλά ελληνικά και ότι μπορεί να τους αναγνωρίσει αν τους δει.

Ξυλοδαρμός μετρό: Κοντά στη σύλληψη των δραστών - Βρέθηκαν αποτυπώματα

«Τους είπα να φορέσουν τη μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. Εκείνοι με έβρισαν, αντέδρασαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα το τρένο έφτανε στον σταθμό. Κατέβηκα και οι δύο νεαροί με ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τι πρόδωσε τους δράστες

Αυτό που πρόδωσε τους δράστες ήταν ότι τα πρόσωπά τους είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους ταυτοποιήσει.

Ξυλοδαρμός μετρό: Ελεγκτής της ΣΤΑΣΥ είχε δεχτεί επίθεση πριν λίγες μέρες

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top