Ξυλοδαρμός μετρό: Ελεγκτής της ΣΤΑΣΥ είχε δεχτεί επίθεση πριν λίγες μέρες

Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση στις συγκοινωνίες, λένε οι εργαζόμενοι

O συνωστισμός και η ταλαιπωρία σε λεωφορεία και μετρό προκαλούν εκνευρισμό με τους αρνητές της μάσκας να γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Eργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αποκάλυψε στον Άρη Λάμπο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι πριν από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη της Ομόνοιας, είχε σημειωθεί άλλο ένα επεισόδιο βίαιου ξυλοδαρμού.

Ο ελεγκτής του μετρό- θύμα ξυλοδαρμού περιγράφει: «Μου ρίχνει μια μπουνιά, μου τραβάει το τσαντάκι, με πετάει από κάτι σκαλοπάτια κι εκεί που με πέταξε από τα σκαλοπάτια και είμαι κάτω στο πάτωμα, μου ρίχνει μια κλωτσιά στη μούρη με αποτέλεσμα να έχω τα ράμματα».

Ο Γιώργος, ελεγκτής στη ΣΤΑΣΥ κατέβασε έναν επιβάτη στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, στις 20 Δεκεμβρίου. Ο παραβάτης, ούτε εισιτήριο είχε κόψει, ούτε φορούσε μάσκα.  

Επηρέασε και την οικογένειά μου. Πήγα στο σπίτι και με είδαν οι δίδυμες κόρες μου με τη γάζα… έβαλαν τα κλάματα 

Επίσημα, οι αρνητές από τη μια καταδικάζουν τη βία, από την άλλη όμως προτρέπουν  τους ομοϊδεάτες τους να μη συμμορφώνονται, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα. «Όταν σου λέει ο εκάστοτε υπεύθυνος να φορέσεις μάσκα, του δίνεις το έντυπο και του λες υπόγραψε μου ότι χωρίς τη μάσκα δε θα κολλήσω Covid κι εγώ θα τη φορέσω κι εκεί σταματάει» λέει ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος αρνητών μάσκας, Χρήστος Καραντώνης.

Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση στις συγκοινωνίες

Η ασυδοσία εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει  επαρκής αστυνόμευση ή επιτήρηση στις αποβάθρες όπως λένε οι εργαζόμενοι. 

Στα λεωφορεία η αστυνόμευση είναι ακόμα πιο δύσκολη και η κατάσταση χαοτική λόγω του συνωστισμού. Το υπουργείο Μεταφορών ακόμα και εν μέσω lockdown δεν έχει λύσει το πρόβλημα    

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Σεπτεμβρίου ένας αρνητής μάσκας είχε χτυπήσει και φτύσει ένα νεαρό  στον ηλεκτρικό. Στις 17 Σεπτεμβρίου ένας ηλικιωμένος είχε πλακώσει στο ξύλο ένα νεαρό που δε φορούσε μάσκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top