Δεύτερη μέρα εμβολιασμών – Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η πρώτη μεγάλη παρτίδα

Εμβολιάζονται σήμερα Τσίπρας και Κικίλιας

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού. Τα εμβόλια θα γίνουν στους επαγγελματίες υγείας σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, τον «Ευαγγελισμό», τη «Σωτηρία», το «Αττικόν», το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» Βούλας. 

Σήμερα θα γίνει η διανομή εμβολίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Πατρών, ώστε να ξεκινήσουν αύριο οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού. 

Εμβόλιο: Ξεκινά η διανομή στα νοσοκομεία της Ελλάδας

Επίσης συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων που δίνουν το καλό παράδειγμα, προκειμένου να πείσουν όσους πολίτες έχουν αμφιβολίες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές. 

Έτσι, στις 11:30 θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις 12:15 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και στις 12:45 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έκαναν το εμβόλιο

Εμβόλιο: Στις 30 Δεκεμβρίου παραλαμβάνεται η πρώτη μεγάλη δόση

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παρέλαβε 9.750 εμβόλια της Pfizer – BioNTech και έως τις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα των 83.850 δόσεων. 

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

Συνολικά έως το τέλος Ιανουαρίου θα διανεμηθούν στη χώρα μας 429.000 δόσεις, βάσει του πληθυσμού μας και άλλες 333.450 έως το τέλος Φεβρουαρίου. 

Ιστορική στιγμή: Έγινε το πρώτο εμβόλιο για κορωνοϊό στην Ελλάδα

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από την εταιρεία Pfizer – BioNTech, 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν από τον Ιανουάριου, αφότου πάρουν έγκριση, τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca.

Εμβόλιο: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι

Στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών βρίσκονται οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, όπως επίσης οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, όπως και το προσωπικό κρίσιμων υπηρεσιών για τη λειτουργία της κυβέρνησης. 

Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κάντε το όσο γίνεται περισσότεροι

Σε δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 70 ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων. Θα εμβολιαστούν επίσης ασθενείς με νοσήματα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από κορωνοϊό ανεξαρτήτως ηλικίας, άτομα 60 – 69 ετών, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων και ασθενείς ηλικίας 18 – 59 ετών με σοβαρά νοσήματα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από covid – 19.

Κορωνοϊός: Για πόσον καιρό μας προστατεύουν τα αντισώματα

Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και πάνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα. 

Εμβόλιο: Πώς θα κλείνετε ραντεβού

Αρχικά κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει στις ομάδες του πληθυσμού που θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτες κατά του κορωνοϊού, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ειδική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή. Θα μπορεί επίσης να στέλνει γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034 και από τον Ιανουάριο 2021 θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εμβόλιο σε 26 ερωτήσεις και απαντήσεις

Αν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού θα λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο θα μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Τι χαρτί θα δείχνουν οι πολίτες για να εμβολιαστούν

Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και θα γίνεται στα οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό του πολίτη από γιατρό και μετά τον εμβολιασμό θα παραμένει γύρω στα 15 λεπτά για πιθανές ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά 21-28 ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top