Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έκαναν το εμβόλιο

Έγιναν οι τελευταίοι εμβολιασμοί για σήμερα

Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, την προέδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, Ιερόθεο, να κάνουν το εμβόλιο, ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Τα εμβόλια της Pfizer/BionTech έφτασαν στη χώρα μας ανήμερα των Χριστουγέννων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στα σημεία διανομής τους, με βάση το σχέδιο «Ιπποκράτης».

Οι πρώτοι εμβολιασμοί που παρακολουθήσαμε από το πρωί της Κυριακής δίνουν το σήμα για την έναρξη του προγράμματος «Ελευθερία», με το οποίο η χώρας μας και η Ευρώπη, ευελπιστεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορωνοϊό.

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό
 

Οι τρεις τελευταίοι της σημερινής πρώτης ημέρας εμβολιασμών ήταν η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία έλαβε το εμβόλιο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός λίγο μετά τις 16.00.

Εμβολιάστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Τις πόρτες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πέρασε στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμού της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και στο πλαίσιο της θωράκισης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύντομα θα ακολουθήσει η λοιπή στρατιωτική Ηγεσία και των τριών Κλάδων, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

«Ο αντικειμενικός σκοπός, της επιχειρήσεως “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” δεν είναι άλλος, παρά η απελευθέρωση όλων μας, από τα αόρατα, αλλά πολύ πραγματικά κι επώδυνα δεσμά της πανδημίας, η “ανακατάληψη” των ζωών μας και τελικώς, η επαναφορά στην κανονικότητα, κάτι βεβαίως που ισχύει απολύτως και στον υπερθετικό βαθμό και για το Στράτευμα.

Έτσι λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν-είναι ήδη-στην πρώτη γραμμή της Πανελλήνιας προσπάθειας, με όλα τα μέσα και το προσωπικό που θα απαιτηθεί. Ήδη στο προπαρασκευαστικό στάδιο, έχουν γίνει πολλά. Έχουν καταρτισθεί και δοκιμασθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, από κοινού με τις άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς και από σήμερα μπαίνουμε στο εκτελεστικό κομμάτι. Θα είναι προσπάθεια επίμονη, δύσκολη, επίπονη, απαιτητική, αλλά είμαι σίγουρος, ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία!», δήλωσε νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τέλος, στις 17.00 του Σαββάτου, το εμβόλιο έκανε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο ίδιο νοσοκομείο. Θυμίζουμε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έχει νοσήσει με κορωνοϊό δεν δύναται να κάνει για τον ώρα το εμβόλιο.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top