Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

Μετά τον πρωθυπουργό εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας

Λίγο πριν τις 14.30 εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου έγινε ο εμβολιασμός, από τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε αμέσως μετά και αυτός το εμβόλιο.

Ιστορική στιγμή: Έγινε το πρώτο εμβόλιο για κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους.

Περιμένοντας για το εμβόλιο, ρώτησε τις νοσηλεύτριες για τη διαδικασία, δείχνοντας ενημερωμένος για το πώς γίνεται.

Μάλιστα, λίγο πριν του γίνει το εμβόλιο, είπε - φορώντας, φυσικά, μάσκα - πως «έχω ένα τεράστιο χαμόγελο, μόνο που δε φαίνεται».

Κορωνοϊός: Για πόσον καιρό μας προστατεύουν τα αντισώματα

Μετά τον εμβολιασμό, παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπεται, στον χώρο αναμονής της αίθουσας, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο νοσηλευτικό προσωπικό.

«Χαμογελάμε όλοι οι Έλληνες σήμερα κάτω από τις μάσκες μας»

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη».

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά. Εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν», τόνισε.

«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό και οι συμπολίτες μας, που μπορεί με καχυποψία να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid, ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

Τσιόδρας: Δεν είναι ακόμα το τέλος

«Ο εμβολιασμός είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή. Μια στιγμή που όλοι περιμέναμε» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του.

«Θέλω να ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων. Να παραμείνουμε υπομονετικοί και προσεκτικοί».

Εμβολιάστηκε και ο Κωνσταντίνος Τασούλας 

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν», όντας ο τρίτος, κατά σειρά, πολιτικός.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έγινε ο τρίτος, κατά σειρά, πολιτικός, που εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top