Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Τα σενάρια για την επιστροφή στα θρανία

Στις 23 Δεκεμβρίου θα σταματήσει η τηλεκπαίδευση για τις γιορτές

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα ανοίξουν μετά τα Θεοφάνια ή θα συνεχίσουν οι μαθητές την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Γώγος: «Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν 7 Ιανουαρίου»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων θα κριθεί τις επόμενες 15 μέρες, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. 

Όπως είπε, αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και δεν υπάρξει έξαρση μέσα στις γιορτές, τότε είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Ιανουαρίου και να πάμε και σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. 

«Πιθανό να ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετά τις γιορτές»

Στο ίδιο πνεύμα και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου εφόσον τηρηθούν τα μέτρα. 

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», είπε στον ΣΚΑΪ.

Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Πριν από λίγες μέρες και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος είχει πει πως δεν είναι βέβαιο αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. 

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα - εβδομάδα, μέρα - μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία», είχε δηλώσει.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

«Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί», απάντησε.

Κορωνοϊός: Σε ποιες άλλες χώρες της Ευρώπης είναι κλειστά τα σχολεία

Τέλος, χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, είπε για το άνοιγμα των σχολείων ότι είναι άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά βρίσκονται αρκετό καιρό μακριά από τον φυσικό τους χώρο. 

Επανέλαβε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί υπήρξε διασπορά μεταξύ των γονέων και όχι γιατί τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό.

Η τηλεκπαίδευση θα σταματήσει για τις γιορτές στις 23 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top