Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Οδεύουμε προς παράταση των περιοριστικών μέτρων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις ημερομηνίες που θα ανοίξουν τα σχολεία

Με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών να είναι ακόμα υψηλός και τα κρούσματα να μην έχουν σημειώσει την αναμενόμενη πτώση, η παράταση του lockdown πέρα της 30ης Νοεμβρίου θεωρείται πλέον δεδομένη. 

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες δύο μέρες για το lockdown

Οι ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι αναμένονται στο τέλος αυτής ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ακόμα και με νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά και τα πρώτα που θα λειτουργήσουν θα είναι τα σχολεία. 

7 Δεκεμβρίου ανοίγουν πάλι τα σχολεία - Τι μετέδωσε το Star

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ενώ οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων να γίνει αργότερα. 

Και πάλι πάντως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με αυστηρά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας παντού, τα ξεχωριστά διαλείμματα, ο αερισμός των τάξεων και οι αποστάσεις. 

Τι προβληματίζει το Μαξίμου και γιατί καθυστερεί η απόφαση για τα σχολεία  

Οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα, με πιθανότερες ημερομηνίες να είναι η 7η ή η 14η Δεκεμβρίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 16 Δεκεμβρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top