Τι προβληματίζει το Μαξίμου και γιατί καθυστερεί η απόφαση για τα σχολεία  

Ο πρωθυπουργός θα λάβει την οριστική απόφαση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την οριστική απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και αν θα κλείσουν και πού, μετά τη σημερινή εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση. 

Λοιμωξιολόγοι προς Μητσοτάκη: «Κλείστε όλα τα σχολεία για τρεις εβδομάδες»

Η απόφαση αναμενόταν αρχικά σήμερα, αλλά  στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, όπως και το ενδεχόμενο  εφαρμογής της σε συγκεκριμένες περιοχές (οπωσδήποτε στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας), αλλά όχι ακόμα  μια γενικευμένη εφαρμογή της ή εφαρμογή της στην Αττική. 

Lockdown: Κλείνουν και τα δημοτικά σε όλη τη χώρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, όπως επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία για τρεις εβδομάδες τουλάχιστον.  

Να σημειωθεί ότι υπέρ του κλεισίματος των σχολείων δε συνηγορούν τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς τα κρούσματα  σε εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι λιγα, όσο ο συνωστισμός των γονέων έξω από αυτά, όταν τα μεταφέρουν από και προς τα σχολεία!       

Στην κυβέρνηση πάντως εξετάζουν κι άλλες παραμέτρους, όπως τη μαζική χρήση της άδειας ειδικού σκοπού που θα καταστεί αναγκαία σε αυτήν την περίπτωση ή ακόμη και την αντοχή των δικτύων δεδομένων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις όλα τα μέλη μιας οικογένειας θα πρέπει να χρησιμοποιούν από το σπίτι είτε την τηλεκπαίδευση είτε την τηλεργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Σκέρτσος στο Star: Ασφαλή ακόμα τα σχολεία αλλά εξετάζουμε τα πάντα 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε σημερινή του εγκύκλιο προέβλεψε ήδη το ενδεχόμενο χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού από τους δημοσίους υπαλλήλους, στην περίπτωση που κλείσουν τα  δημοτικά σχολεία. 

Την τελική απόφαση του κ. Μητσοτάκη θα ανακοινώσει η κυρία Κεραμέως το Σάββατο.         

Ο πρωθυπουργός όμως, όπως σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μας έχει συνηθίσει να ακολουθεί κατά γράμμα τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αλλά κάποιες φορές λαμβάνει ακόμη πιο προωθημένες αποφάσεις…             
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top