Σκέρτσος στο Star: Ασφαλή ακόμα τα σχολεία αλλά εξετάζουμε τα πάντα   

Τι δήλωσε για τις ΜΕΘ και το ενδεχόμενο  νέων μέτρων 

«Αλλάζει συνεχώς η ροή των δεδομένων σχετικά με τον ιό και  αυτό οδηγεί σε προσαρμογή των πολιτικών και των αποφάσεων που λαμβάνονται» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω  πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας  στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Έσπασε» και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων- 50 νεκροί!   

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων και για τα δημοτικά σχολεία ο κ. Σκέρτσος, εφόσον χρειαστεί, αν και επισήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα η λειτουργία τους είναι ασφαλής. 

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, τα σημερινά  δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων δείχνουν ότι σε έναν πληθυσμό 1,5 εκατ. συνολικά στην εκπαίδευση, το  ποσοστό μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει βρεθεί θετικό στον Covid-19 βρίσκεται στο 0,01%, το οποίο είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. 

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «τα δεύτερα κύματα είναι συνήθως πιο φονικά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει  να εξοπλιζόμαστε καλύτερα και να ενημερώνουμε με ψυχραιμία και διαφάνεια».  Όπως συμπλήρωσε «περιμένουμε τα αποτελέσματα για τις επόμενες 5 -7 ημέρες» σχετικά με τις  αποφάσεις για τυχόν νέα μέτρα. 

Μητσοτάκης: Ο Πολάκης είναι απών αλλά το πνεύμα του είναι εδώ 

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι υπάρχει σημαντικό όντως πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα,  αλλά σε άλλες περιοχές, όπως τα Ιωάννινα, τα μέτρα έχουν αποδώσει . 

Ο υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες  μικρότερης ηλικίας  να προστατέψουν με τη στάση τους τούς μεγαλύτερους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα έχουμε 188 κρούσματα σε πολίτες άνω των 60 ετών. «Όσο αυξάνεται η πληρότητα των ΜΕΘ τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαχείριση» ανέφερε. 

Σχετικά με τις ΜΕΘ και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί  να γίνει «δημιουργική λογιστική», καθώς από τις 517 ΜΕΘ που παρέδωσε η  προηγούμενη κυβέρνηση σε λίγες μέρες θα  είναι περισσότερες  από 1.100  και λίγο αργότερα  θα είναι πάνω από 1.300, δηλαδή  πάνω από τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο.  

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δε συναισθάνεστε πού βρισκόμαστε με τον Covid-19  

«Πολύ περισσότερες ΜΕΘ δε λύνουν το πρόβλημα, το πρόβλημα το λύνει η εφαρμογή των μέτρων» τόνισε ο κ. Σκέρτσος. Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα  βγήκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας  με πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά, οδήγησε σε  εφησυχασμό την κοινωνία, όχι την πολιτεία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top