Λοιμωξιολόγοι προς Μητσοτάκη: «Κλείστε όλα τα σχολεία για τρεις εβδομάδες»

Σκοπός να περιοριστούν οι μετακινήσεις των γονέων

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Παρασκευής σχετικά με το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Lockdown: Κλείνουν και τα δημοτικά σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότειναν στον κ. Μητσοτάκη το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ακόμα και δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου που είναι προγραμματισμένο και το ολικό lockdown στη χώρα.

Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα - Μια ανάσα πριν τους 1.000 νεκρούς

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του συνωστισμού που επικρατεί στα σχολεία μετά το σχόλασμα των μαθητών και απώτερος σκοπός είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων που παρατηρούνται το πρωί που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και κατά το σχόλασμά τους το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα μικρά παιδιά φαίνεται ότι πειθαρχούν στη χρήση μάσκας στα σχολεία, ενώ λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου που φέρουν μεταδίδουν λιγότερο τον ιό.

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top