Γώγος: «Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν 7 Ιανουαρίου»

«Με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά καταστήματα τα Χριστούγεννα»

Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, πλέον αυτό φαίνεται να μην είναι δεδομένο. 

Όπως είπε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, τα σχολεία ενδεχομένως να μην ανοίξουν τελικά μετά τα Φώτα. 

Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα - εβδομάδα, μέρα - μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία», είπε στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των εκκλησιών και στο ότι κληρικοί ζήτησαν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό να ανοίξουν οι ναοί, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. 

«Πιθανό να ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετά τις γιορτές»

«Με κανέναν τρόπο δε γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία.Θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε», τόνισε.

«Η πανδημία μπορεί να ξαναφουντώσει»

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρέπει κανείς να χαλαρώσει αυτή τη στιγμή και προειδοποίησε πως η εικόνα των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη. 

500% - 3.000% αυξήθηκε η τηλεκπαίδευση!

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα. Μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο να υπάρχει τρίτη επιδείνωση. Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

7 Δεκεμβρίου ανοίγουν πάλι τα σχολεία - Τι μετέδωσε το Star

«Να συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας»

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 21:00 το βράδυ και κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ σημείωσε πως μετά τις γιορτές θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για την πανδημία στη χώρα μας. 

«Μετά τις γιορτές, πιστεύω ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα… Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο "μαξιλάρι". Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση. Υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία», δήλωσε. 

Κορωνοϊός: Σε ποιες άλλες χώρες της Ευρώπης είναι κλειστά τα σχολεία

Ο κ. Γώγος τόνισε ακόμα πως ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσει και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύει. 

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα, η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top