Γώγος: «Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν από τις 14 Δεκεμβρίου»

Ποιες οι προϋποθέσεις για την άρση του lockdown

Όλο και απομακρύνεται η άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς τα κρούσματα μπορεί να μειώνονται, αλλά οι ΜΕΘ παραμένουν επιβαρυμένες και αρκετές περιοχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού. 

Lockdown: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Μια γεύση για τις σκέψεις που κάνουν οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έδωσε ο καθηγητής, Χ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος και εκτίμησε ότι πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι με τα σημερινά δεδομένα.

Σενάρια για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

«Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι», πρόσθεσε, δείχνοντας πως η ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων παραμένει. 

«Το κακό επίσης είναι δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα. Είναι πάνω από 20.000 διαγνωσμένα, ενώ μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000», συνέχισε. 

Όσο για το αν θα συνεχίσουν να υφίστανται κάποια μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα.

Lockdown: Πριν από τις γιορτές το άνοιγμα της αγοράς

Όπως και να έχει την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι τελικά θα ανοίξει. 

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο τέλος η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον, όμως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top