Σενάρια για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα

Ρεπορτάζ για τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για την άρση του lockdown

Νέα παράταση του lockdown μέχρι της 14 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση, βλέποντας πως τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Αυτό που φοβούνται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση είναι μήπως μια χαλάρωση των μέτρων οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, δημιουργώντας νέες εστίες ακόμα και σε περιοχές που τώρα παρουσιάζουν καλή εικόνα. 

Lockdown: Πριν από τις γιορτές το άνοιγμα της αγοράς

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνει σε ισχύ το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση ίσως τα σχολεία, τα οποία ενδεχομένως ανοίξουν νωρίτερα. 

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας θα είναι πιο ξεκάθαρη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ανάλογα με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του. 

Υψηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα – Όλα ανοιχτά για την άρση lockdοwn

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αν τα κρούσματα σημειώσουν εντυπωσιακή πτώση, τότε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου. Αν το αισιόδοξο αυτό σενάριο δεν επαληθευτεί, τότε θα παραμείνουν και αυτά κλειστά έως τις 14 του μήνα. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση του lockdown να γίνει ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα και η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως και κάποια περιοχή μετατραπεί σε νέα εστία. 

Κεραμέως: Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές

Γι’ αυτό άλλωστε χθες υπήρξε κινητοποίηση στην Πάτρα για την αποφυγή συνωστισμού με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα. 

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση - Φοβούνται μη γίνει η Πάτρα η νέα Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί σήμερα στην Πάτρα, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top