Lockdown: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για τις αποφάσεις

Κομβικής σημασίας είναι η επόμενη εβδομάδα, η οποία θα κρίνει και το πότε θα γίνει η άρση του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων ενόψει των Χριστουγέννων. 

Όπως είπε στο Open TV ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτών, Πάνος Σταμπουλίδης, το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει μόνο αν υπάρξει ανάλογη εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους. 

Σενάρια για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Πρόσθεσε ακόμα πως δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα καταστήματα, επισημαίνοντας όμως πως πρώτιστο μέλημα είναι να διασφαλιστεί ότι η κινητικότητα που θα προκύψει δε θα βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως οι αγορές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με τον Απρίλιο, τονίζοντας πως ο μέσος όρος παράδοσης των προϊόντων είναι οι τέσσερις μέρες. Αυτό, δείχνει πως οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες κι έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού. 

Lockdown: Πριν από τις γιορτές το άνοιγμα της αγοράς

Αναφορικά με το σύστημα «click away» ή «click and take» όπως είπε δεν είναι κάτι καινοτόμο και μπορεί να γίνει αν συγχρονιστούν καταναλωτής και καταστηματάρχης. 

Άρση lockdown: Ημερομηνίες - κλειδιά για σχολεία και καταστήματα

Με το σύστημα αυτό, ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει μέσω διαδικτύου το προϊόν που θέλει να αγοράσει, θα το προπληρώνει και κατόπιν σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος θα πηγαίνει εκεί και θα το παραλαμβάνει από ειδικό χώρο, χωρίς να πρέπει να μπει στο κατάστημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top