Κορωνοϊός: Τα πρώτα ενθαρρυντικά νέα από τη Θεσσαλονίκη

Ύφεση στις εισαγωγές κρουσμάτων

Τα πρώτα θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ήρθαν χθες από την εφημερία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, καθώς καταγράφηκε ύφεση στις εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες σε Βόλο και Αλεξανδρούπολη

«Τέλειωσε πριν από λίγες ώρες μια ακόμη εφημερία και νομίζω πως ήταν η καλύτερη εφημερία των τελευταίων εβδομάδων. Οι εισαγωγές ασθενών covid είναι αρκετά μειωμένες, της τάξης των 50, όταν είχαμε συνηθίσει σε αριθμούς 80, 100 και 110», ανέφερε ο γιατρός του νοσοκομείου Χρήστος Παπαστεργίου, επισημαίνοντας πως «το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων που είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς ξεκίνησε η εφημερία με 43 ασθενείς και είμαστε στους 38». 

Σε 25.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Αυτό, όπως είπε είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι μόνο ένα διάλειμμα, αλλά η αρχή της αποκλιμάκωσης του φαινομένου.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης, υπάρχουν τέσσερις κενές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, 225 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες COVID, ενώ και 140 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Κ. Μητσοτάκης: «Όταν τελειώσει η περιπέτεια θα οικοδομήσουμε ένα νέο ΕΣΥ»

«Είμαστε οριακά, αλλά σφίγγουμε τα δόντια», τόνισε, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top