Σε 25.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Πρόβλεψη ειδικών: 250 ασθενείς σε ΜΕΘ τις επόμενες δύο εβδομάδες

Σε 25.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Κορωνοϊός: 2.013 νέα κρούσματα - 101 νεκροί σε μία ημέρα

Ακόμα 15 ημέρες θα χρειαστούν προκειμένου να δούμε μείωση στους αριθμούς νεκρών και διασωληνωμένων. Όπως μετέδωσε η ιατρική συντάκτρια, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες και αναμένονται υψηλά νούμερα στο μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. Ωστόσο, διακρίνεται μια σταθεροποίηση στα κρούσματα αυτήν την εβδομάδα που κυμαίνονται γύρω στις 2.000 ενώ την προηγούμενη στις 3.000.

Χαρδαλιάς: Οι 18 επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα

Η πρόβλεψη των ειδικών βάσει των μαθηματικών μοντέλων είναι ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε 1.600 νέες νοσηλείες και από αυτές, οι 250 ασθενείς θα οδηγηθούν σε ΜΕΘ. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα. 

Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, στην επικράτεια αυτή τη στιγμή η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88%, ενώ το επόμενο διάστημα εκτιμάται πως περίπου 1.600 θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και 200 άτομα να διασωληνωθούν.

«Όλοι γνωρίζετε για την πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα ΜΕΘ στην επικράτεια βρίσκεται στο 88%, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένουμε 250 νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ περίπου 1.600 θα χρειαστεί να νοσηλευτούν» τόνισε, ενώ για τους θανάτους από κορωνοϊό, συμπλήρωσε: «Οι απώλειες αυξάνονται. Έχουμε 85 νεκρούς μέσο όρο την ημέρα. Αν και παρατηρείται σαφής μείωση των κρουσμάτων, αναμένουμε συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top