Χαρδαλιάς: Οι 18 επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα

Αύξηση του ιικού φορτίου σε Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα

Στον λόγο που παρατάθηκε το lockdown για μία εβδομάδα αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. 

Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και SMS στο 13033

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι σε σύνολο 74 περιοχών, 18 είναι οι επιβαρυμένες, κατά τις τελευταίες 14 μέρες.

Κορωνοϊός: 2.013 νέα κρούσματα - 101 νεκροί σε μία ημέρα

Οι 18 περιοχές αυτές είναι οι: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα.

«Οι περιοχές αυτές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Αύξηση του ιικού φορτίου σε Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα

Την ανησυχία που επικρατεί λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου σε τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, εξέφρασε επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πατρέων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων το επόμενο διάστημα, και ειδικά με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα.

«Είναι πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων την παρούσα στιγμή. Είναι σαφές ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, όπως θα είναι και στην υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο υφυπουργός και τόνισε ότι προέχει τις επόμενες δέκα μέρες να ακολουθείται η πιστή τήρηση των μέτρων. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top