Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και SMS στο 13033

Εξετάζεται το lockdown των «δύο ταχυτήτων» από την κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση γράφουν και σβήνουν τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Lockdown: Πυρετός συσκέψεων για άρση του πριν τα Χριστούγεννα

Όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ανακοινωθούν έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Γιορτές με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ 

Δεδομένο είναι ότι θα κάνουμε γιορτές με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν σε ισχύ τα SMS για τις μετακινήσεις, ακόμα και με την προσθήκη νέων κωδικών, αν κριθεί απαραίτητο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αρχίζουν πλέον να δημιουργούν κάποιες προσδοκίες για ενδεχόμενη κάψη μετάδοσης του δείκτη του ιού. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να μειωθούν αισθητά τα κρούσματα και να χαλαρώσει η πίεση στο σύστημα υγείας.

Κορωνοϊός: Πρόταση για lockdown «δύο ταχυτήτων»

Τι θα γίνει με το lockdown «δύο ταχυτήτων»

Παρότι η κυβέρνηση θα προτιμούσε να ισχύσουν γενικοί κανόνες αλλά και χρονοδιαγράμματα στην άρση των περιορισμών, δεν αποκλείεται να προχωρήσει τελικά το μοντέλο των «δύο ταχυτήτων», εφόσον τελικά το εισηγηθεί και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έως την άλλη Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ότι το lockdown θα αρθεί σε κάποιες περιοχές, ενώ σε κάποιες άλλες όχι. Έτσι θα περιοριστεί η διασπορά του ιού σε περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Κεραμέως: Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση, όμως δεν αποκλείεται τα επιδημιολογικά δεδομένα να οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση έως την επόμενη εβδομάδα αν συνεχίσουν οι 7 περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο να μετράνε πολλά κρούσματα. 

Η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Μαγνησία που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση καθώς τελειώνουν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λέσβο υπάρχει μεγάλη ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και τέλος στην Αχαΐα εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού.

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση - Φοβούνται μη γίνει η Πάτρα η νέα Θεσσαλονίκη

Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο 

Αναφορικά με τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου, όλα δείχνουν πως θα ανοίξουν στα μέσα του μήνα, ενώ για την εστίαση τα πράγματα δείχνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει να ανοίξει έως τα Χριστούγεννα. Άλλωστε, οι αυστηροί όροι λειτουργίας που τίθενται ως προϋπόθεση για το άνοιγμά, προβληματίζουν τους επιχειρηματίες του κλάδου για το αν τελικά θα τους συμφέρει να ανοίξουν τα καταστήματά τους.  

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία - Σενάρια για εναλλάξ παρουσία μαθητών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top