Lockdown: Πυρετός συσκέψεων για άρση του πριν τα Χριστούγεννα

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις πιθανές ημερομηνίες άρσης του lockdown

Με την παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα να είναι δεδομένη, η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο για να σχεδιάσει καλύτερα την επιστροφή σε μια μερική κανονικότητα μέσα στα Χριστούγεννα. 

Άρση lockdown: Ημερομηνίες - κλειδιά για σχολεία και καταστήματα

Για τον λόγο αυτό οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι διαδοχικές, ξεκινώντας από σήμερα, με τον πρωθυπουργό να δέχεται τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. 

Κοινή πεποίθηση των επιστημόνων είναι πως η απόφαση της άρσης των περιορισμών θα πρέπει να ληφθεί με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα που θα καταγραφούν και σήμερα, τοποθετώντας τη λήψη των όποιων αποφάσεων την επόμενη εβδομάδα. 

Lockdown: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης

Κανείς δεν μπορεί να ορίσει με βεβαιότητα συγκεκριμένες ημερομηνίες και αυτό γιατί παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Χθες ανακοινώθηκαν 562 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ σοβαρό είναι το πρόβλημα στη Λάρισα με 115 νέα κρούσματα και την Πιερία με 113. 

Τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα πιέζονται, ενώ δραματική είναι η κατάσταση στη Δράμα και την Καβάλα, δοκιμάζοντας τα όρια του δημόσιου συστήματος υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. 

Εξαδάκτυλος: Γιατί δε βλέπουμε μείωση στα κρούσματα παρά το lockdown

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης για να αποκτήσει προσωπική εικόνα για την κατάσταση του ΕΣΥ στην πόλη. Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Oι «κόκκινες» περιοχές καθυστερούν την άρση του lockdown - Γρίφος η εστίαση

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

Lockdown: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, οι όποιες αποφάσεις για σταδιακή άρση του lockdown θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα. 

Αποκάλυψη: Πότε θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν θα γίνει άρση των μέτρων

Σε αυτές θα περιλαμβάνεται το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, πιθανόν στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και των καταστημάτων με το σύστημα «click away» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ωστόσο, γρίφος παραμένει αν και πώς θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης. 

Οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν:

  • απουσία όρθιων πελατών – μόνο καθήμενοι
  • απουσία μουσικής
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • επιτρεπόμενος αριθμός τα 4 άτομα ανά τραπέζι
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top