Εξαδάκτυλος: Γιατί δε βλέπουμε μείωση στα κρούσματα παρά το lockdown

«Άρση των μέτρων όταν μειωθεί ο αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων»

Για σταθεροποίηση της κατάστασης και όχι κάμψη έκανε λόγο ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοϊού μετά την επιβολή του lockdown.

Παίρνει παράταση μιας εβδομάδας το lockdown: Τα σενάρια που εξετάζονται

Όπως ανέφερε το πρωί στον ΣΚΑΙ, η συζήτηση για την άρση των μέτρων πρέπει να αρχίσει όταν καταγραφεί μείωση των διασωληνωμένων και των νεκρών. Μια πρόωρη άρση θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας που θα «σήκωνε τα χέρια ψηλά» λόγω της ασφυκτικής πίεσης. 

«Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθούν με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιατί δε μειώνονται τα κρούσματα

Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς ακόμα για την εξέταση των αποτελεσμάτων του lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ενδεχομένως οι αριθμοί δε μειώνονται επειδή το lockdown δεν έγινε αμέσως με καθολικό τρόπο, όπως την άνοιξη.

Ψώνια με sms: Eξετάζεται η μετακίνηση με κωδικό 7 - Τα σενάρια

«Πιθανώς να αποδειχτεί ότι έπρεπε το lockdown να επιβληθεί νωρίτερα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να το προσδιορίσει, καθώς αυτή τη στιγμή «βλέπουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και όχι κάμψη». Υπογράμμισε ότι θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν σε τριψήφιο αριθμό και οι υπόλοιποι δείκτες (νεκροί και διασωληνωμένοι) να κατέβουν σε ένα επίπεδο ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top