Βατόπουλος: Αυξημένος ο αριθμός των διασωληνωμένων και τις επόμενες μέρες

«Ο ιός είναι παντού και καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής»

Αυξημένος θα παραμείνει ο αριθμός των διασωληνώσεων και των νεκρών από κορωνοϊό και τις επόμενες ημέρες, υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος, καθώς πρόκειται για αποτέλεσμα της διασποράς των προηγούμενων ημερών.

Όπως ξεκαθάρισε, κρούσματα υπάρχουν παντού και καμία περιοχή δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Η μείωσή τους δε γίνεται στους ρυθμούς που θα ήθελαν οι λοιμωξιολόγοι.

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες δύο μέρες για το lockdown

«Η αίσθησή μου είναι ότι η μείωση είναι μικρότερη εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πράγμα που σημαίνει ότι το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις μικρότερες πόλεις, και ότι ο ιός είναι παντού και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πόλη που τώρα δεν έχει κρούσματα μπορεί ξαφνικά να βγει στο προσκήνιο», σημείωσε μιλώντας στο Open TV.

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων τα Χριστούγεννα τόνισε ότι «πραγματικά υπάρχει πρόβλημα». Ωστόσο η κοινωνική ζωή κατά την περίοδο των γιορτών είναι πολύ σημαντική τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία της χώρας. 

Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

«Η 1η Δεκεμβρίου είναι πολύ νωρίς για την άρση των μέτρων» είπε, υποστηρίζοντας όμως ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top