Συγκινεί η υγειονομικός που πάει εθελοντικά στο ΑΧΕΠΑ - Τι λέει στο star.gr

«Υπάρχει φόβος και ανησυχία, αλλά πράξαμε ότι είπε ο Αίσωπος»

Όλα όσα είπε η Ελένη Χοβαρδά υγειονομικός για την απόφασή της να μετακινηθεί στο ΑΧΕΠΑ

Στην πρώτη γραμμή της δύσκολης μάχης που δίνουν οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον κορωνοϊό, αναμένεται να ριχθούν από τη Δευτέρα τρεις γυναίκες υγειονομικοί από τα Γιάννενα, οι οποίες εθελοντικά ζήτησαν να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Η μοναδική λέξη που μας κινητοποίησε είναι η αλληλεγγύη. Στηρίζουμε τους συναδέλφους υγειονομικούς σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, αλλά και τον κόσμο της Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται», είπε στο star.gr η Ελένη Χοβαρδά.

Σχέδιο για διακομιδές ασθενών με τρένα - Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευάστρια στο μικροβιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η κ. Χοβαρδά εργάζεται στο ΕΣΥ τα τελευταία 24 χρόνια. Αν και θα μάθει τη Δευτέρα τα νέα της καθήκοντα ανάλογα με τις ανάγκες του ΑΧΕΠΑ, η ίδια δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει όπου χρειαστεί, ενώ ελπίζει για το καλύτερο.

Η κ. Χοβαρδά στο εργαστήριο όπου εργάζεται στο Παν. Γεν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Υπάρχει φόβος και ανησυχία»

Όπως αποκάλυψε αν και υπάρχει φόβος και ανησυχία, καθώς τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιπες συνάδελφοί της έχουν οικογένειες, στο τέλος υπερίσχυσε το συναίσθημα της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.

Κορωνοϊός: Tο σύμπτωμα που ανησυχεί περισσότερο τους γιατρούς

«Είναι αυτό που λέει ο Αίσωπος, "όπου χρειάζονται χέρια, η βοήθεια με τα λόγια δεν έχει αποτέλεσμα". Εμείς το κάνουμε πράξη και αποφασίσαμε να μεταβούμε άμεσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνάδελφοί μας εκεί είναι δύσκολα, οπότε χρειάζονται χέρια και έμπρακτη στήριξη», πρόσθεσε.

Μαζί με την κ. Χοβαρδά, στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν μία νοσηλεύτρια και μία χειρίστρια σε μηχάνημα ακτινολογικού, ενώ έχουν τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων και της Διοίκησης του νοσοκομείου.

«Με τις συναδέλφους γνωριζόμασταν μόνο φυσιογνωμικά, γιατί είμαστε ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο. Σε προσωπικό επίπεδο γνωριστήκαμε χθες, μετά τη συγκέντρωση με το διοικητή μας», είπε. 

Σύμφωνα με την κ. Χοβαρδά οι τρεις υγειονομικοί θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου θα εργάζονται.

Κορωνοϊός: Γονιδιακή μετάλλαξη δείχνει να επηρεάζει τη σοβαρότητα της νόσου

Η κατάσταση στα Ιωάννινα

Σύμφωνα με την κ. Χοβαρδά η κατάσταση στα Ιωάννινα λόγω covid είναι δύσκολη, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της πόλης είναι καλύτερη από της Θεσσαλονίκης. Το μικροβιολογικό εργαστήριο στο οποίο εργάζεται είναι μεγάλο με πολλά τμήματα, ενώ το δικό της έχει επιφορτιστεί με τη συγκέντρωση των δειγμάτων.

«Το πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δέχεται περιστατικά από όλη τη δυτική Ελλάδα. Έχουν ενισχυθεί οι κλίνες, οι μονάδες λοιμωδών και οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Αυτή τη στιγμή και το δεύτερο νοσοκομείο το Χατζηκώστα προσαρμόζεται στις ανάγκες. Γενικά μπορώ να πω όμως ότι είμαστε πλήρεις», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top