Σχέδιο για διακομιδές ασθενών με τρένα - Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αθήνας

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 18/11

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη λόγω της έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα νοσοκομεία της πόλης να δοκιμάζονται καθημερινά. 

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα υποδέχθηκαν τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Μόνο χθες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 900, αριθμός που αποκαλύπτει τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στις ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της χώρας.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι διαθέσιμοι περίπου 500 αναπνευστήρες σε όλη τη χώρα σε χειρουργεία η Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που αν χρησιμοποιηθούν μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός: Μωρά 10 και 22 μηνών με κορωνοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Aν χρειαστεί να γίνουν μεταφορές σε άλλα νοσοκομεία, αυτές θα γίνονται ακόμα και με τρένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έχει ετοιμάσει ένα plan B στην περίπτωση που υπάρχουν μαζικές εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτού έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπάρχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα διαμορφωθεί ειδικά για να μεταφέρει με ένα δρομολόγιο περισσότερους ασθενείς με covid  σε νοσοκομεία της Αθήνας. 

Ανίκητος ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αμαξοστοιχία έχει ήδη φτάσει στη Θεσσαλονίκη και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης τεσσάρων βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό. 

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 259, ενώ μόνο χθες εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 120 ασθενείς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top