Κορωνοϊός: Δεύτερος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών

Νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο»

ασθενοφόρο

Ένας ακόμα κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, ο οποιος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα 81 ετών, η κατάσταση του οποίου ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Κορωνοϊός: Σχέδιο για διακομιδές με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Πριν από αυτόν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 69χρονος κρατούμενος, ο οποίος έπασχε επίσης από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν συνεχώς τεστ σε κρατούμενους και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 100 θετικά κρούσματα. 

Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί στα κελιά τους και σε θαλάμους, εκτός από δύο που από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μεταφερθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα υποδέχθηκαν τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Στο πλαίσιο ειδικών μέτρων που έλαβε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής αποφασίστηκε η μεταφορά κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για προληπτικούς λόγους και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές από τα Διαβατά, τα προηγούμενα 24ωρα ολοκληρώθηκε η μεταφορά 11 κρατουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ανίκητος ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Από τις 20 Οκτωβρίου που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο των Διαβατών και μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν εντοπιστεί εννέα θετικοί υπάλληλοι από το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης και έχουν τεθεί σε καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top