Εξαδάκτυλος: «Μόνο με θαύμα θα βγούμε από το lockdown 1η Δεκεμβρίου»

Έκκληση να μην βγαίνει κανείς από το σπίτι του

Βέβαια θεωρεί την παράταση του lockdown ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μόνο με ένα θαύμα θα βγούμε από την καραντίνα την 1η Δεκεμβρίου. 

Παγώνη: «Ο δείκτης R πάει προς το 2» - Πότε θα φανεί αν απέδωσαν τα μέτρα

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε πως τα μηνύματα από τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. 

«Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι πρέπει να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους. Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δε μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Θάνατος 42χρονου γιατρού: Κόλλησε κορωνοϊό από ασθενή του

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη σε γιατρούς. Κάλεσε μάλιστα συναδέλφους του από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία. 

Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι κάθε μία ώρα χθες– «Μαύρα» ρεκόρ τον Νοέμβριο

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top