Παγώνη: Πότε θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων

«Ο δείκτης R πάει προς το 2» είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια κρίσιμη εβδομάδα καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα φανεί αν απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι ανά ώρα χθες – «Μαύρα» ρεκόρ τον Νοέμβριο

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας, ενώ τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δε θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν ως μείωση, καθώς οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν ήταν οι μισοί από αυτούς που γίνονται τις καθημερινές. Έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid, είπε η κ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ. O μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι από 35 ετών έως 55-60 ετών και γι' αυτό οι νέοι δε θα πρέπει να εφησυχάζουν,καθώς μπορεί αρχικά να έχουν ήπια συμπτώματα και μετά να υποτροπιάσουν. 

Κορωνοϊός: Κατέληξε 42χρονος πνευμονολόγος, πατέρας τριών παιδιών

«Θα πρέπει να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας R έχει περάσει το 1 «και πάει προς το 2».

Πότε θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων 

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 15 μέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων και αναμένεται να δούμε σταθεροποίηση στην Αττική και τις άλλες πόλεις, εκτός από τη Θεσσαλονίκη. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και από το μεθεπόμενο Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Η Θεσσαλονίκη «είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά». Η τάση σταθεροποίησης στη συμπρωτεύουσα θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top